Molnár Zsolt nem adja fel: megint összehívja a nemzetbiztonsági bizottságot

Az Elios-üggyel és az egyszerűsített honosítási eljárással kapcsolatban is válaszokat vár.

MN
2018. 02. 19. 11:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Zsolt hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón utalva az elmúlt időszak meghiúsult bizottsági üléseire azt mondta, nem adom fel addig, amíg „engem életben és egy darabban látnak”, hogy a nemzetbiztonsági bizottság termébe bemenjenek a Fidesz-KDNP politikusai, akár Magyarország miniszterelnöke, és elmondják, mit kell tudni a teljes magyar közéletet feszítő kérdésekről – írja az MTI.

A politikus hozzátette: Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjében sem volt szó arról, mit kell gondolni az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentéséről, az Elios-ügyről, vagy hogy a nemzetbiztonsági kabinetnek tagja lett a miniszterelnök kabinetfőnöke, „aki véletlenül Magyarország propagandaminisztere egy személyben”.

A szocialista képviselő azt is firtatta, mit kell gondolni arról az egyszerűsített honosítási eljárásról, amelynek révén 5000-6000 bűnöző is magyar állampolgárságot szerzett.

Molnár Zsolt azt mondta, arra az estre, ha nem sikerülne megtartani az ülést – „Németh Szilárd és tettestársai” kivonulnak vagy nem mennek el –, írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz, hogy miért lett tagja a nemzetbiztonsági kabinetnek a propagandaminiszter.

Jelezte, hogy a belügyminiszterhez is írásbeli kérdést nyújt be, azt tudakolva tőle, milyen nemzetbiztonsági kockázatot lát az OLAF-jelentésben és az Elios-ügyben, illetve 5000-6000 bűnöző befogadásában.

Ha a kérdésekre nem kapnak választ se a bizottság ülésén, se írásban, akkor a magyar embereknek jó lehetőségük lesz arra, hogy április 8-án választ adjanak a Fidesz–KDNP kormányzására – hangoztatta.

Kapott kérdést arról, mit szól ahhoz, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba, akit milliárdos vagyoni hátrány okozásával gyanúsítanak, függetlenként indul az országgyűlési képviselő-választáson. Molnár Zsolt azt mondta, az MSZP-nek van jelöltje Szombathelyen Nemény András, a párt alelnöke személyében. Semmilyen részletet nem tud Czeglédy Csaba terveiről, nem állnak kapcsolatban – közölte arra a kérdésre, hogy vajon a képviselőjelöltként Czeglédy Csabát megillető mentelmi jog motiválhatta-e az indulást.

Mint megírtuk, január végén a fideszes és KDNP-s képviselők valósággal kirohantak a bizottsági ülésről, élükön Németh Szilárddal – egyszerűen azért, mert az eseményen tagként, jogszerűen részt akart venni Szél Bernadett is, akit a Fidesz nemzetbiztonsági kockázatnak tart.

Február 8-án sem volt határozatképes a nemzetbiztonsági bizottság: a testület kormánypárti tagjai akkor már el sem mentek az ülésre, közleményükben azt írták, azért, mert Soros ugyan még nem, de az emberei már ott ülnek. Név szerint Szél Bernadett, az LMP képviselője, aki egyébként teljes jogú tagja a testületnek, átesett az átvilágításon, vagyis minden feltétel adott, hogy bent legyen a zárt üléseken is. A néhány perces várakozás után Molnár Zsolt végül bejelentette, hogy a kormánypárti tagok hiánya miatt el sem tudják kezdeni az ülést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.