Momentum: Nem értjük, Orbán és rokonsága miért lopja szét az országot

A Tiborcz-féle Elios-ügy miatt tüntettek a budapesti Szabadság téren.

R. Kiss Kornélia
2018. 02. 15. 19:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi, fiatalok, a Momentum-generáció tagjai teljesen értetlenül állunk azelőtt, hogy Orbán Viktor és rokonsága szétlopja ezt az országot. Nem hiszem, hogy akik a rendszerváltáskor reménykedtek, vagy akik a polgári kormányra szavaztak, erre számítottak. Mi abban a reményben nőttünk fel, hogy a politika a közösség szolgálatáról, és nem meglopásáról szól – mondta a Momentum elnöke, Fekete-Győr András a párt által szervezett csütörtöki budapesti tüntetésen.

A megmozdulást az Elios Zrt. körül kitört közvilágítási botrány miatt szervezték Budapesten a Szabadság téren. Ott, ahol egy étteremben Lázár János kancelláriaminiszter korábban találkozott Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal.

Az eseményen nagyjából kétszáz tiltakozó jelent meg. Meghívták Tiborcz Istvánt is, ám nem okozott meglepetést, hogy ő nem jelent meg a tiltakozó akción. A tüntetők szerint a botrányban nemcsak az a felháborító, hogy loptak, hanem az is, hogy a világítótestek cseréjével az érintett városokban sokkal rosszabb lett a közvilágítás.

Nemes Balázs, a Momentum pécsi szervezetének elnöke a tüntetésen arról beszélt: az Elios-ügyben a települések lakossága is érintett, Pécsett például tudomása szerint nem fordítottak európai uniós forrást a közvilágítás korszerűsítésére, viszont milliárdos hitelt vett fel a város a beruházás miatt.

– Köztudott, hogy Pécs öt éven belül már másodszor megy csődbe. A városi adófizetőket rövidítették meg ezzel a beruházással, amelynek a szükségessége kérdéses. Van olyan terület, ahol lecserélték a lámpákat, mégis sokkal rosszabbak a látási viszonyok. A helyzetet adóemeléssel próbálja kezelni a városvezetés – mondta Nemes. 

Fekete-Győr András végül mindenkit arra biztatott, április 8-án szavazzon a kormány ellen. Ha maguktól nem mondanak le a kormány egyes képviselői, akkor az embereknek kell lemondatniuk őket – hangoztatta.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.