Nehéz Sorostól búcsút venni, a Fidesznek nem is sikerül

Hiába érzi már a Békemenet szervezője is cikinek a Soros-kampányt, a Fidesz még mindig ezzel támadja Karácsony Gergely kormányfőjelöltet.

Koncz Tamás
2018. 02. 27. 17:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz szerint Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, a Párbeszéd társelnöke Soros György embere, a migránsokat is a magyar emberekkel tartatná el.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Karácsony Gergely kedden sajtótájékoztatón azt mondta, ma Magyarországon válságban van minden olyan terület, amely az emberek életét befolyásolja. Az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje a krízisövezetbe sorolta az egészségügyet, a nyugdíjrendszert, a szociális ellátást, hozzátéve, szerinte rezsiválság is van. Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának MSZP-s alelnöke pedig kifogásolta, hogy a testület leszavazta a 13. havi nyugdíj bevezetéséről szóló javaslatukat.

A Fidesz közleményében támadással reagált Karácsony és Korózs felvetéseire: kifejtették, Karácsony Gergely annak a szocialista pártnak az arca, amelyik elszegényítette az országot, elvett az idősektől egyhavi nyugdíjat, háromszorosára emelte a gáz árát, és az összeomlás szélére taszította az egészségügyet.

A Fidesz szerint „Karácsony Gergely Soros György embere, aki ha tehetné, a migránsokat is a magyar emberekkel tartatná el”. Ezzel Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatójára tromfoltak rá, Budai ugyanis azt állította, hogy Karácsony nem állna a Soros-terv útjába. Majd a korábban jól bevált kommunikációs paneleket ismételve kifejtette, hogy szerinte Karácsony lebontaná a kerítést, ráadásul Budai szerint az általa vezetett zuglói önkormányzatnál migránsbarát javaslatok születnek, illetve olyan rendezvényeket tartanak, amelyek lényegében a Soros-tervhez tartoznak.

Az újabb sorozozás azért is meglepő, mert a gyűlöletkampány csúfos hódmezővásárhelyi kudarca után úgy tűnt, a kormánypárt és médiaholdudvara visszavesz a kontraproduktív uszításból, legalább egy kis időre: erre utalt Bencsik András Demokrata-főszerkesztő és rutinos Békemenet-szervező kijelentése is, hogy a Soros-kampány elemi iskolás szintű, és bár jópofa, de a társadalom ennél intelligensebb – igaz, decemberben még Bencsik is teli tüdővel sorosozott a Demokrata hasábjain.

A Fidesz-közeli sajtó keddi szemléje is arra utalt, hogy leállították a Soros-kampányt: a honlapokról szinte varázsütésre eltűnt Soros György neve. Csak régebbi, még a vasárnapi hódmezővásárhelyi választás előtt született cikkekben vagy egy-két külföldi, főleg amerikai hírben bukkant fel még a név, de szó sincs Soros-szervezetekről vagy a „Stop, Soros!” törvényjavaslatról, és ellenzéki politikusokat sem emlegetnek Soros embereként.

Rövid időre még a „migránsok” is kiszorultak a fideszes médiából. Külföldi hírekben még feltűnnek az agresszív migránsok, de például a fideszes média zászlóshajójának számító Origo címlapján egyetlenegyszer sem szerepel a néhány napja még minden mondatba beleszőtt szó. A „bevándorlás” szó még fel-felbukkan, főleg az menekültügyi ENSZ-egyezménnyel kapcsolatban, ami arra utal, hogy nem kívánják teljesen elvetni az elmúlt években bevált témát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.