Nem jött össze a győzelem Hegedűs Zsuzsa volt titkárának

Németh Norbertet választották polgármesterré a baranyai Rózsafán.

MN
2018. 02. 25. 23:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Baranya megyei Rózsafán öt független jelölt közül Németh Norbertet választották polgármesterré – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a nagypeterdi közös önkormányzati hivatal jegyzője az MTI-t. Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület november végén feloszlatta magát.

Borsos Kinga közlése szerint Németh Norbert 69, a korábban fidesz–KDNP-s jelöltként megválasztott, de a vasárnapi voksoláson a településvezetői tisztségért függetlenként újraindult Bogdán László 44 szavazatot kapott. Király Attilára 37-en, Szomor Nikolettre 26-an, Szőlősi Csabára 9-en voksoltak.

A 292 szavazásra jogosult választó közül 189-en jelentek meg az urnánál, két érvénytelen szavazat mellett két nem lepecsételt szavazólapot is regisztráltak – jelezte Borsos Kinga. A négy képviselői helyet független jelöltek nyerték – tette hozzá. 

Mint korábban a Magyar Nemzet megírta, az eddigi polgármester, a Fidesz–KDNP-színekben megválasztott, majd függetlenként a települést vezető Bogdán László 2010 és 2014 között a Miniszterelnökségen dolgozott Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott titkáraként. Bogdán László megválasztása esetén úgy is betöltötte volna a polgármesteri posztot, hogy hivatali visszaéléssel, nagy értékű csalással és közokirat-hamisítással vádolják, pere a Fővárosi Törvényszéken zajlik.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.