Novák Katalin úgy véli, hogy a fideszes politikusok nem arrogánsak

Az államtitkár úgy véli, a választókra való oda nem figyelés nem jellemzi a nagyobbik kormánypártot.

Sasvári Péter
2018. 02. 28. 6:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fiataloknak nincs Nyugaton jobb ajánlat, mint amit a magyar kormány ajánlani tud. Megeszem a kalapom, ha bárki jobbat tud mondani a magyar családpolitikai rendszernél – erről is beszélt Novák Katalin kedd este a Belvárosi Polgári Szalonban. Az Emberi Erőforrások Minisztériumában dolgozó család- és ifjúságügyért felelős államtitkárnak egyéb figyelemre méltó észrevételei is voltak. Kifinomult valóságérzékelése akkor is tetten érhető volt, amikor kifejtette, hogy a fideszes politikusokra egyáltalán nem jellemző az arrogancia, a választókra való oda nem figyelés.

A Fidesz alelnöki tisztségébe is megválasztott politikus a múlt vasárnapi hódmezővásárhelyi választási eredményeket is értékelte. Cáfolta például, hogy a csongrádi városban „az országgyűlési választások főpróbájáról” lett volna szó, hiszen itt csak egy egyszerű polgármester-választás történt, egy „helyi ügy”. Dicsérte Márki-Zay Pétert, akit szimpatikus személynek titulált. Itt a közönség egyes tagjai zúgolódni kezdtek, egy idősebb hölgy be is kiabált a műsorba: „Szimpatikus? Kinek?!”.

Novák Katalin figyelmeztette hallgatóságát, hogy az áprilisi választás még nincs lefutva. A veszélyekről hosszan beszélt, nemzetközi és magyar példákkal élve, aktivitásra és reménykedésre buzdítva hallgatóságát.

Ehhez az érveléshez Hollik István, a KDNP képviselője is csatlakozott, azzal riogatva a többnyire idősebb korosztályba tartozó belvárosi polgárokat, hogy az ellenzéki győzelem Gyurcsány Ferenc újbóli miniszterelnökségét eredményezhetné.

Zárásképpen minden előzmény nélküli migránsozásba ment át Novák mondandója: szerinte ugyanis a Fidesz az egyetlen bevándorlásellenes politikai erő, tehát április 8-án „gyermekeink biztonsága” is kockán forog. A végére így nem sikerült elvonatkoztatni a szokásos fideszes narratívától: a családpolitikának csak akkor van értelme, ha megálljt parancsolunk a tömeges migrációnak. Soros György neve viszont nem hangzott el.

A hallgatóság soraiból több észrevétel és kérdés is érkezett. Egy idősebb úr például azt kifogásolta, hogy a Fidesz nem kommunikálja elég jól a kormányzati eredményeket. Egy hölgy pedig érdekes elméletet vázolt fel arról, hogy az ellenzéki győzelmet „buszoztatott” embereknek köszönheti a független jelölt, ezt pedig ki kellene vizsgálni. Hozzátette azonban: Márki-Zay nem fogja lebontani a kerítést, mégpedig a hét gyermeke miatt. Ezzel nem mindenki értett egyet.

A padsorok között egyébként lehetett még hallani érdekes elméleteket arról, hogy mi zajlik Magyarország határain kívül, a nagyvilágban. Egy úr például arról beszélt a körülötte ülőknek, hogy az Egyesült Államokban betiltották a kézírás tanítását, hiszen „a világuralomhoz tudatlan emberekre van szükség”.

Szerencsére ez a magyar diákokat még nem fenyegeti, és ameddig megvan a nyitottság Novák Katalin és Hollik István tudásának befogadására, addig a Fidesznek sem kell aggódnia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.