Orbán Viktor: Az ENSZ érték, de nem szabad engedni menekültügyben

A kormányfő szerint ugyanakkor a szervezet migrációs szerződéstervezete nagyon hasonlít a „Soros-tervre”.

Földi Bence
2018. 02. 02. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök szerint az ENSZ migrációról szóló, előkészítés alatt álló szerződéstervezete olyan, mintha kimásolták volna a szöveget a „Soros-tervből” – írja az MTI. Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában azt mondta: az ENSZ érték, de nem szabad megengedni, hogy olyan elveket fogalmazzon meg, amelyek ellentétesek Magyarország érdekeivel. Márpedig ami készülőfélben van a migrációval kapcsolatban, az ellentétes a magyar érdekekkel – fogalmazott. A kormány a szövegtervezet nyilvánosságra kerülése után foglalkozni fog a dokumentummal, majd dönt arról, hogyan viszonyuljon hozzá – közölte a kormányfő.

Orbán beszélt ausztriai látogatásáról is: a Híradó.hu beszámolója szerint elmondta, az osztrák–magyar kapcsolatokban új szelek fújnak az Ausztriában zajló változások miatt. A korábbi években magyarellenes kormány volt hatalmon, most azonban jobboldali kormánya van Ausztriának, így fair, tisztességes, magyarbarát kormányzás várható – fogalmazott a miniszterelnök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.