Orbánék rettegnek az elszámoltatástól, Vona szerint ezért hazudoznak róla

A Jobbik elnöke perelt a hazugságok miatt. Érdekes, írta, azt még nem hazudták róla, hogy lopott volna.

MN
2018. 02. 02. 13:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bíróságon vett elégtételt a Fidesz lejárató hazugságkampánya miatt Vona Gábor. Ezt a Jobbik elnöke Facebook-bejegyzésben jelentette be. A pártelnök szerint Orbánék rettegnek a 2018-as elszámoltatástól, ezért hazudták már róla, hogy Haynau-imádó, hogy homoszexuális orgiákra járt, hogy török terrorista, hogy Soros-ügynök, Simicska-csicska lett, hogy vadászik a nyugdíjasokra, most pedig azzal állt elő a Fidesz, hogy lebontaná a kerítést, és hogy Allahot dicsőítette.

„A szánalmas hazugságokért a bíróságon vettem elégtételt. Milyen érdekes, hogy azt még soha nem hazudták rólam, hogy elloptam valamit. Emlékezzünk erre, amikor szavazunk!” – zárta sorait Vona Gábor a Facebook-bejegyzésben.

A kormánypropaganda egyik bulvárlapja, a Ripost állította még 2016 márciusában a Jobbik elnökéről, hogy Haynau híve. A lap elbukta a pert Vona Gáborral szemben, és helyreigazításra kötelezték. A Ripost ugyanis va­lót­la­nul ál­lí­tot­ta, hogy Vona Gábor koc­cin­tott az aradi tá­bor­no­kok ki­vég­zé­sére, és gyalázta 1848 emlékét. Még ugyanebben az évben Andy Vajna miniszteri biztos TV2-je is elhasalt azzal a hazugsággal, amellyel Vona Gábort homoszexuálisnak állította be. 2017 novemberében a Ripostot, az Origót, a 888.hu-t és a Lokált azért marasztalták el, mert egy terrorszervezet tiszteletbeli tagjának titulálta a Jobbik pártelnökét, majd pedig azt hazudta, hogy mindezt egy bírósági ítélet is megállapította.

Tavaly márciusban egyenesen Orbán Viktor nevezte csicskapártnak a Jobbikot az Országgyűlésben, azzal vádolva a pártelnököt, hogy a lapunkat is magába foglaló médiaportfólió tulajdonosa pénzzel támogatja a pártot. Ám az érintettek cáfolták a vádakat. Simicska Lajos az RTL Klub kérdésére beszélt a Jobbikhoz fűződő kapcsolatáról és pártszimpátiájáról, de azt nem ismerte el, hogy valaha is pénzzel, anyagilag támogatta volna a jobboldali ellenzéki pártot.

A Fidesz tavaly nyáron hívogatta azzal nyugdíjas híveit, hogy a Jobbik elnöke „megsértette a nyugdíjasokat”. „Azt mondta róluk, hogy szennyvíz folyik a szájukból, magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, és trágárul ordibálnak” – állította akkor Orbán Viktor pártjának kampánystábja, bár Vona korábban nem általánosságban a nyugdíjasokról, hanem a bizonyos, a kormánypropaganda által felhergelt idősekről beszélt.

Január végén aztán a Mandiner állt elő azzal: Vona egy korábbi török fórumon „Allah mellett tett hitet”. A fideszes kommunikációs gépezet ismét aktivizálta magát: Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató nevében küldtek szét olyan levelet a híveknek, amelyben figyelmeztetnek Vona allahozó kijelentésére.

A Fidesz legújabb plakátkampányával most azt állítja, hogy Vona Gábor lebontaná a határkerítést, holott épp a Jobbik találta ki, a Fidesz csak lenyúlta az ötletet – ahogy Tállai András szólta el magát egy hangfelvételen: „odafigyelünk, hogy mit mond a Jobbik, és próbáljuk azt megcsinálni a parlamentben”. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.