Pénzmosoda és lófej: csak kormányhű médiumok előtt avatott Orbán Viktor

Ifjabb Bozsik József, a lovasszövetség egykori szakembere a sportban tapasztalható korrupciós ügyekről beszélt.

MN
2018. 02. 24. 20:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak a kormányközeli média vehetett részt a Nemzeti Lovarda átadásán, amelyen a miniszterelnök személyesen is jelen volt. A létesítményt két cég újította fel az eredetileg becsült 1,8 milliárd helyett több mint 3 milliárd forintból. Egyik közülük a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc gyerekeinek érdekeltségében álló Fejér-BÁL Zrt., a másik pedig a miniszterelnök vejéhez köthető West Hungária Bau Kft. Az átadás időpontját is többször módosították menet közben, kötbérre azonban a kormány nem tartott igényt. A kivitelezés megbízóját, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt a Hír TV korábban több kérdéssel is megkereste, de választ nem kapott.

Az új Nemzeti Lovarda multifunkcionális lesz: rendezvény- és oktatási központként is működik, és ideköltözik a lovas színház.

A kormányfő a szombati eseményen úgy fogalmazott: a magyarokban megmaradt a lovas nemzeti lelkület, ami a lovas társadalomnak köszönhető, ahogyan az is, hogy az idén 140 éves Nemzeti Lovardát nem tudták ledózerolni. 2006-ban ugyanis még úgy tűnt, „itt bizony kő kövön nem marad” – mondta az az állami média tudósítása szerint.

 „Meg kell nézni a taópénzeket. Meg kell nézni a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság abszolút eredménytelen munkásságát, mégis hétmilliárdot kapnak. Meg kell nézni a Nemzeti Lovarda felújítását, hogy mi értelme van ma Pesten lovardának, ahol a lovaknak se egy karámjuk nincsen, se egy kifutójuk, de felújítottuk több milliárdért. Kisvárdán termálvizes lórehabilitációs központot létesítenek. Abszurdum és nonszensz” – fogalmazott Bozsik József a Privátszférának.

Mint ismert, a többszörös magyar bajnok volt az, akit megfenyegetett Czerván György államtitkár, mert egy tévéinterjúban kritizálta a Mészáros Lőrinc cége által kivitelezett szilvásváradi lovasközpontot. A ma már a Jobbik színeiben politizáló sportszakember arról is beszélt a Hír TV-nek, hogy szerinte a lovasszövetség pénznyelőként működik: áramlik a pénz, de minden szakban csökken a létszám, egyre kisebb az ország lólétszáma. „A lovaságazat állami pénzmosoda” – jelentette ki.

Bozsik József szerint egyébként azért távolították el a szövetség éléről, mert kinyitotta a száját, és szólni mert a korrupciós ügyekről, amelyekben előrelépés azóta sem történt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.