Perkálhatnak a Zsolnay-dolgozók, mert jogellenesen mondtak fel

Több mint 23 millió forintot kell fizetniük a Ledina Kerámiához átigazolt 115 volt alkalmazottnak.

MN
2018. 02. 13. 12:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 23 millió forintot kell fizetnie a Ledina Kerámiához átigazolt 115 volt dolgozónak a Zsolnay-gyár tulajdonosai felé – értesült a Szabad Pécs.

A Zalaegerszegi Törvényszék keddi, jogerős, végrehajtható ítélete szerint a felmondás jogellenesen történt, mert a tömeges, rendkívüli és azonnali felmondásban megjelölt indok nem volt valós, vagy nem tudták annak valóságtartalmát hitelt érdemlően bizonyítani a volt Zsolnay-dolgozók. 

A lap érdeklődésére a Zsolnay-gyár jogi képviselői azt is elmondták a keddi határozathozatalt követően, hogy a végrehajtási költségeket is be fogják nyújtani, így a most még egy dolgozóra jutó mintegy 200 ezer forintos átlagos bíróság általi kötelezéssel fizetendő összeg fejenként több tízezer forinttal is emelkedhet.

A Szabad Pécs megjegyezte: az is kérdéses, hogy az ellen-Zsolnay-cég, a Ledina Kerámia és az immáron Pannon Porcelánnak nevezett másik új cég tulajdonosai átvállalják-e a dolgozók helyett a fizetendő részt. Avagy, ha ők nem, a pécsi önkormányzat jótáll-e a dolgozókért, hiszen annak idején ilyen ígéret elhangzott Páva Zsolt pécsi polgármester részéről.

Csizi Péter pécsi országgyűlési képviselő pedig nem csak arcát vállalva kampányolt a sajtóban csak Zsolnay-puccsként bemutatott események mellett, még a parlamentbe is felutaztatta azokat a dolgozókat, akik az akkor még a pécsi önkormányzat cégének számító Ledina Kerámiához mentek át a Tettye Forrásház épületében megszervezett tömeges felmondáshoz. Az új cégbe való belépést is akkor írták alá a dolgozók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.