Pert vesztett Deutsch Tamás: egymilliót kell fizetnie Gyurcsányék cégének

Valótlanul állította, hogy az Altus Zrt. az elnyert uniós megbízásából 80 millió forintot fizetett Czeglédy Csabának.

MN
2018. 02. 20. 10:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője elvesztette azt a pert, amit az Altus Zrt. indított ellene jó hírnevének megsértése miatt – derült ki a Demokratikus Koalíció sajtóirodájának tájékoztatásából.

A Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy Deutsch Tamás megsértette a Gyurcsány Ferenc által tulajdonolt Altus Zrt. jó hírnevét, ezért egymillió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte.

A bíróság egyúttal arra kötelezte a fideszes politikust, hogy hozza nyilvánosságra az alábbi közleményt: „Sajnálkozásomat fejezem ki amiatt, hogy valótlanul állítottam, hogy az Altus Zrt. az elnyert uniós megbízása keretében kapott forrásból juttatott 80 millió forintot Czeglédy Csabának”.

A Facebookon reagált Deutsch Tamás az ítéletre. A politikus azt állítja, nem tudott a perről, de az írásbeli ítélet kézhezvétele után kezdeményezni fogják a döntés hatályon kívül helyezését, és a tárgyalás – szerinte – szabályos lebonyolítását.

Azt írta: „Szóval, nyugi, DK, a bíróságon találkozunk”.

Ugyanakkor hozzátette azt is, hogy eddig csak sejtették, hogy az Altus csoport a DK pártcége, de azután, hogy Gyurcsányék magánvállalatának jogi ügyéről a DK sajtóirodája ad ki közleményt, a gyanú immár bizonyosság.

„Ennyi” – zárta rövidre Deutsch Tamás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.