Pintér Sándor kiszámolta, hány rendőrautó hiányzik a Hős utcából

A belügyminiszter úgy véli, azzal javul a közbiztonság, ha új autókat kap a kerületi rendőrség.

Kovacsik Ágnes
2018. 02. 09. 17:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden jel arra utal, hogy a rendőrségnek kifejezetten fontos, hogy rend legyen a hírhedt Hős utcai nyomortelepen. Pintér Sándor belügyminiszter szerint ha a kőbányai rendőrség vadonatúj gépkocsikat kap, akkor minden bizonnyal javul a közbiztonság a drogtanya környékén – legalábbis ez derül ki a belügyminiszter írásbeli válaszából.

Az LMP-s Demeter Márta azt firtatta, hogy a rendőrég miért nem tud rendet tartani a kőbányai Hős utcában. Pintér Sándor szerint hat darab Skoda Octavia a válasz a kérdésre. Ám az nem derül ki, miért éppen hat új járőrautó fogja megoldani a problémát és miért nem hét vagy öt.

A belügyminiszter azt is megjegyezte, hogy a rendőrség fokozott erőkkel és megerősített járőrszolgálattal van jelen a Hős utcában, a környéket a BRFK komplex módon ellenőrzi. Ám az, hogy ez mire elég, nem derül ki a válaszból. Pintér Sándor fontosnak tartotta megemlíteni, hogy kormány tavaly decemberben arról is döntött, hogy több mint kétmilliárd forintot ad a kerületi önkormányzatnak a nyomortelep felszámolására.

Majd egy kis személyeskedést megengedve magának, Pintér Sándor emlékeztette Demeter Mártát arra, ha valóban érdekelné a közbiztonság és a magyar rendőrség munkája, akkor megszavazta volna a költségvetést, amely a miniszter szerint jelentős többlettámogatást nyújt a közbiztonság javítására és a rendőrség munkájára.

A Hős utcában uralkodó állapotokról több cikkben is beszámoltunk. A környéken évek óta nyílt titoknak számít, hogy ott szinte azonnal kábítószerhez lehet jutni – még úgy is, hogy a drogtanyává vált két háztömb szomszédságában több rendőrségi laktanya van. Nyáron tizennyolc embert vittek kórházba feltehetőleg dizájnerdrog miatt. Aztán megerősítették a rendőri jelenlétet a környéken, kis időre el is tűntek a kábítószeresek. De ha nem látni arra egyenruhást, kirajzanak a drogosok a Hős utcából.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.