Polt Péter hivatala visszaküldte a Szigetvári Viktortól kapott bilincset

A főügyészség „visszaszármaztatta” a „tárgyat”.

MN
2018. 02. 16. 15:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszakapta a bilincset a legfőbb ügyésztől az Együtt miniszterelnök-jelöltje – erről Szigetvári Viktor maga számolt be Facebook-oldalán.

Polt Péter a bilincs visszaküldését szervezetének személyügyi, továbbképzési és igazgatási főosztályára bízta. A bilincset legalábbis a tőlük származó levél kísérte, amelyben azt írták:

„Küldeményét visszaszármaztatjuk, figyelemmel arra, hogy az ügyészségnek a bűnüldözéshez szükséges tárgyakat csak a költségvetésből eredő forrás biztosíthat.”

Vagyis: mivel Szigetvári Viktor a saját költségén szerezte be a „tárgyat”, majd juttatta el Polt Pétermek, nem érhetett törvényesen célba.

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje egy hete azért vitte a kényszerítőeszközt a főügyésznek, hogy ezzel is megsürgesse a botrányos csalási ügybe keveredett Tiborcz István – Orbán Viktor miniszterelnök veje – elleni intézkedést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.