Posztumusz előléptették az újpesti balesetben meghalt rendőrt

Múlt csütörtökön két rendőrautó összeütközött a Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében.

MN
2018. 02. 21. 16:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt csütörtökön két rendőrautó összeütközött 23 óra 45 perc körül a főváros IV. kerületében, a Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében. A baleset következtében egy rendőr a helyszínen életét vesztette, további három rendőr pedig megsérült.

A Belügyminisztérium szerdán közölte: Pintér Sándor belügyminiszter – Papp Károly országos rendőrfőkapitány előterjesztésére – a szolgálat halottjává nyilvánította Mátyás Balázs Tamás rendőr őrmestert. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Káposztásmegyeri Rendőrőrs közúti közlekedési balesetben elhunyt járőrét a belügyminiszter soron kívül posztumusz rendőr törzsőrmesterré léptette elő.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) korábban az MTI megkeresésére azt közölte: mivel mindkét járművezető rendőr szolgálatban volt, a katonai büntetőeljárás hatálya alá tartozó nyomozás lefolytatása a KNYF budapesti regionális osztályának hatáskörébe és illetékességébe tartozik. A „halaszthatatlan nyomozati cselekmény” keretében lefolytatott szemlén ügyész is részt vett.

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indított nyomozást, amelynek határideje: április 16. – közölte a KNYF, amely a nyomozás érdekeire hivatkozva az ügyben további tájékoztatást nem adott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.