Republikon: Gyengült a Fidesz, erősödött a Jobbik és az MSZP

A közvélemény-kutatás szerint a DK 5, az LMP pedig 4 százalékon áll.

MN
2018. 02. 09. 8:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánypárt veszített népszerűségéből, az ellenzék viszont erősödött januárban – ez derül ki a Republikon Intézet januári közvélemény-kutatásából, amelyről a 24.hu számolt be elsőként.

A felmérés szerint egy hónapig sikerült megtartania a Fidesznek a rekordnak számító 57 százalékos támogatottságát a pártválasztók körében, januárra alábbhagyott a lendület: 2018 elejére 4 százalékpontot csökkent a kormánypárt népszerűsége.

A portál azt írja, a közvélemény-kutatás szerint az ellenzék a kisebb erősödés ellenére a közelében sem jár ennek az eredménynek:

A felmérés szerint a teljes népesség körében a Fidesz 32 százalékkal áll az élen, decemberben még 34 százalékra mérték a kormánypártot. A Jobbik 11 százalékkal a második, az MSZP–Párbeszéd pedig 8-cal a harmadik, ez egyaránt 1 százalékpontos növekedés. Az LMP-nek és a DK-nak 3-3 százalék jutott, a Momentumnak 2. A megkérdezettek 38 százaléka nem akarta vagy nem tudta megmondani, hogy kire szavazna, ez az előző hónaphoz képest 1 százalékpontos csökkenés – derül ki a 24.hu cikkéből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.