Rogánék kötvénymutyija miatt összehívnák a parlamenti bizottságot

Az LMP a költségvetési és gazdasági bizottság együttes ülésén szeretné kérdezni a propagandaminisztert.

MN
2018. 02. 15. 16:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét megfutamodott a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke a kérdéseink elől, levelünkre immár nem is válaszolt, és újfent megakadályozta, hogy a kért dokumentumokba betekintsünk – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében az LMP.

Az ellenzéki párt szerint a kormánypártiak titkolóznak, és minden eszközt bevetnek, nehogy újabb, a rájuk terhelő információk lássanak napvilágot a Rogán-kötvény-botránnyal kapcsolatban. „Bárhogy próbálkoznak, tisztán látja mindenki, hogy az évtized korrupciós botrányát valósították meg szervezetten, az országot bűnözői csoportoknak kiszolgáltatva. Súlyos törvénysértéseket követtek el, áthágták a pénzmosás elleni szabályokat, veszteséget okozva az adófizetőknek, és lebontva az ország biztonsági rendszerét. Mindezt azért, hogy az Orbán- és Rogán-klán meggazdagodjon” – írták.

Leszögezték, az érintettek kemény büntetőjogi felelősségre vonásra számíthatnak, és legkésőbb a bíróságon válaszolniuk kell a feltett kérdésekre. A következő költségvetési bizottság ülésen ezért felvetik a letelepedési kötvények ügyének napirendre vételét. Legutóbb a gazdasági bizottságban szavazták le a kormánypártiak a napirendet e témával kiegészítő javaslatukat. Ezért kezdeményezik, hogy a költségvetési és a gazdasági bizottság együttes ülésen tárgyalja a Rogán-kötvény-botrány részleteit. „Elvárjuk, hogy az együttes ülésen legyenek jelen, válaszoljanak a kérdéseinkre az érintett miniszterek és állami intézmények vezetői is!” – zárul a Demeter Márta és Schmuck Erzsébet által szignált közlemény.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.