Róna Péter: Korrupcióban és hazudozásban fulladozik Magyarország

„Én nem tudom, hogy mi lett velünk” – mondta a közgazdász. Úgy véli, a társadalom elvesztette a hitét saját magában.

MN
2018. 02. 22. 9:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szelényi Iván, Andor László és Róna Péter voltak a múlt pénteki Magyar Nemzet Szalon vendégei – az eseményről lapunk csütörtöki száma négyoldalas tematikus melléklet részeként számolt be.

A lapunk által szervezett eseményen egyebek mellett a fiatalok elvándorlása és lakáshoz jutása volt a téma. Róna Péter a Lánchíd Rádió műsorában most ezzel kapcsolatban azt mondta: a problémával alapjában véve egyik kormány és egyik rendszer sem foglalkozott komolyan. Úgy véli, egy dolgot lehet tenni: egy masszív, jól átgondolt, jól kidolgozott bérlakás-építés volna a megoldás.

A közgazdász közölte: mindig van „valami más, ami ezeknek a kormányoknak fontosabb: Soros György »ócsárlása« fontosabb, a CEU bezárása fontosabb, az Európa elleni kampányolás fontosabb, Putyin kívánságainak a kielégítése fontosabb, és így tovább”.

„Sajnos a magyar társadalmi és politikai életben állandóan visszatérő probléma, hogy a hatalmon lévő politikusok ilyen eszement ideológiai témákkal foglalkoznak ahelyett, hogy a mindennapi problémákat próbálnák enyhíteni” – jelentette ki Róna Péter.

Hangsúlyozta, hogy 1956-ban egy nemzet vette a bátorságot, hogy a szovjet szuronyokkal szemben felkeljen, és az igazságtalanságra, valamint a hazugságáradatra azt mondja, ebből elég volt. „Én nem tudom, hogy mi lett velünk. Ez az ország valahogy a korrupcióban és a hazudozásban fulladozik. Olyan mélyre süllyedt, hogy ez egészen kétségbeejtő. Nem képes fellázadni az ellen a borzasztó állapot ellen, amit ez a kormány létrehozott” – fogalmazott. Szerinte valami nagyon súlyos dolog történt a társadalommal, „elvesztette a hitét saját magában”, és elvesztette a bátorságát. Emellett kiemelte: meg kell győzni a választópolgárokat, hogy ha nem mennek el szavazni, Magyarország az európai országok közösségéből kipenderül.

A kilencedik Magyar Nemzet Szalonon – a lakáshoz jutás problémáján kívül – az elvándorlás, a fiatalok életkezdési nehézségei, az otthonteremtés volt a központi téma. Keresse az újságárusoknál!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.