Soros – mondta Szijjártó, aztán gyorsan kijavította magát

A külügyminiszter az ENSZ egyik programja kapcsán mondta ki véletlenül a tiltott szót, aztán gyorsan helyesbített.

MN
2018. 02. 27. 19:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valóságos tabu lehet a fideszes politikusok számára a „soros” szó, már ha éppen nem központi utasítás szerint szidják az amerikai üzletembert.

Szijjártó Péter külügyminiszter keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kormánynak kampányt kellene szerveznie az ENSZ migrációs csomagja ellen, amikor belebotlott az Ellenség nevébe, a jelenetet a 24.hu vette észre, az Euronews élő közvetítésében.

„Hölgyeim és uraim engedjék meg, hogy röviden utaljak arra is, hogy a tegnapi napon az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában megkezdődött a soros ülésszak. Már úgy értem, hogy a sorra következő ülésszak”

Ily módon javította ki magát fejét csóválva a külügyminiszter mintha végzetes hibát követett volna el, és a szó kimondásával azonnal megjelenne a tüzet okádó, kampókezű Soros György a háta mögött.

Látható, hogy Fidesz az elmúlt napokban óvatosan kerülgette saját torzszülöttjét, a célján túllövő, kontraproduktív Soros-kampányt.

A hódmezővásárhelyi bukás után már a pozitív üzeneteket próbálták közvetíteni a kormányközeli sajtóban, és kerülték a kínos nevet – igaz, Karácsony Gergely esetében kedd estére már elfogyott a türelem, a Fidesz a minden lehetséges fórumon Soros-támogatónak, kerítésbontónak nevezi az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltjét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.