Speciálisan képzett dolgozók okozhatták a múlt szerdai metróbalesetet

Ilyen végzettségű masinisztát nem lehet csak úgy pótolni – mondták BKV-dolgozók a Blikknek.

MN
2018. 02. 12. 7:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly fejtörést okoz a BKV-nak a szerdai metróbaleset: a belső vizsgálattól függően­ elképzelhető, hogy ki kell rúgni az ütközést okozó masinisztákat. Ám nincs, aki dolgozzon helyettük, hiszen a munkások speciálisan képzettek, ugyanis a kis mozdonyhoz, amivel az alagútban furikáznak, miközben kisebb karbantartásokat és biztonsági ellenőrzéseket végeznek, speciális képzés és vizsga kell – írja a Blikk.

A lapnak nevük elhallgatását kérő BKV-s dolgozók azt mondták, ilyen végzettségű és gyakorlott masinisztát nem lehet csak úgy pótolni. A rendőrségi nyomozás és a fegyelmi vizsgálat végéig így sem dolgozhatnak a balesetet okozó vonatvezetők. A Blikk úgy tudja, helyettesítésüket túlórával, illetve a szabadságok rovására tudják átmenetileg megoldani.

Mi is beszámoltunk arról, hogy szerdán két szolgálati vonat koccanásos balesetet szenvedett a 2-es metró vonalán, a Blaha Lujza téri megállónál, és az ütközés során a pótkocsik kisiklottak. A baleset miatt a hajnali üzemkezdettől 10 óráig pótlóbuszok jártak az Örs vezér tere és a Deák tér között. A BRFK közölte, hogy nyomozás indult vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt, és két embert előállítottak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.