Szijjártó barátja lehajolt egy 23 milliós pályázatért

Az aprópénzt sem vetik meg, trojkában vállalták a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő kommunikációs feladatait.

MN
2018. 02. 10. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nettó 23 millió forintért viheti a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő éves külső kommunikációját az a trojka, amely több százmillió forintos állami kommunikációs megbízásokkal gazdagodott tavaly –írja a 24.hu az európai közbeszerzési értesítőre hivatkozva.

A portál szerint a munkát a Szijjártó Péter barátjaként ismert Kuna Tibor érdekeltségébe tartozó Trinity International Communications Kft. és a Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft., valamint a velük közösen pályázó Sprint Nyomdaipari Szolgáltató és Ügynöki Kft. nyerte el.

Kuna egykor a Fidesz kabinettitkára is volt. Fenti két cége sorra nyeri az állami kommunikációs tendereket, legutóbb a vizes vb-t reklámozhatták 5 milliárd forintért.

A kiíró a Nemzeti Kommunikációs Hivatal. A Rogán Antal vezette testületre eredetileg 25 milliárd forint elköltését bízták, csak aztán úgy alakult, hogy alsó hangon 59, de akár 64 milliárd forint sorsáról dönthetett – ez olvasható ki azokból az adatokból, amelyeket a Hvg.hu rendszerezett.

Az első tervek jelentős túllépésére lehetőséget adott, hogy beépítettek egy olyan szabályt, hogy a propagandaminisztériumként is emlegetett Miniszterelnöki Kabinetiroda akár kétszer is újra feltöltheti a keretet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.