Szijjártó Péter ostromolja az ENSZ-et

A magyar külügyminiszter megkísérli megváltoztatni az ENSZ migrációról szóló javaslatait.

MN
2018. 02. 15. 21:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szövegszerű javaslatokkal „indul harcba” az ENSZ-ben, jelentette ki az MTI tudósítása szerint Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 tévécsatornán az ENSZ migrációs csomagjával kapcsolatban.

A kormány nem asszisztál olyan szöveg elfogadásához, amely ellentétes Magyarország érdekeivel, viszont küzd, ameddig lehet, hogy ezek a szempontok érvényesüljenek – mondta a szóvivő.

Kovács Zoltán úgy fogalmazott: az ENSZ szövege egész más felfogásból indul ki, nem lesz könnyű megváltoztatni, de megpróbálják. Jelezte: a világ nyugati fele „kárvallottja lehetne” mindannak, amit a világszervezet szövege javasol, hiszen ha a migránsutak szabaddá tétele, a szinte kötelező befogadás, az emberi jogként járó juttatások megvalósulnának, akkor érzékelné, hogy „mint ahogy Pandora szelencéje kinyílik”, úgy indulna el a menekültáradat.

A „Stop, Soros!” törvénycsomaggal kapcsolatban Kovács Zoltán megjegyezte: ahogy szigorítást vezettek be a Földközi-tengeren az olasz partoknál a civil szervezetek működésében, látványosan lecsökkent az oda érkezők száma. Hangsúlyozta: meg kell akadályozni, hogy a bevándorlást segítő, megszervező szervezetek szabadon vagy magukat másnak álcázva tudjanak működni, miközben a kormány, az emberek akarata teljesen más.

A kormányszóvivőt kérdezték arról is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Bulgáriába utazik. Kovács Zoltán azt mondta: azért fordulnak Bulgáriához, mert mint érintett és Magyarországgal együttműködő ország érti, amikor a határok megvédéséről, az illegális migráció megállításáról beszélnek. Egyúttal – folytatta – szövegszerű javaslatot is tehetnek a dublini rendszerrel kapcsolatban a hónapok óta formálódó javaslat ellenében vagy annak kijavítására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.