Szőcs és Klinghammer dönt a Kossuth-díjakról

Az idén felkért bizottsági tagok között szerepel Eperjes Károly, Bogsch Erik és Freund Tamás is.

Lakner Dávid
2018. 02. 08. 16:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felkérte a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság idei tagjait Orbán Viktor miniszterelnök – olvasható a Magyar Közlöny csütörtöki kiadásában. Az egyéves időtartamra szóló kinevezést tavaly is február elején jelentették be, akkor némiképp eltérő névsorral.

A tavalyi listán szerepelt az azóta elhunyt Jókai Anna író, illetve Kodolányi Gyula költő-műfordító, Bitskey István irodalomtörténész és Palkovits Miklós agykutató is. Kodolányi még Kalász Mártont váltotta, aki előtt Szőcs Géza korábbi államtitkár volt megtalálható a pozícióban. A miniszterelnöki megbízott idén visszakerült a bizottságba. Új névként említhetjük Klinghammer István volt felsőoktatásért felelős államtitkárt, Marton Éva operaénekest és Mezey Katalin költő-műfordítót.

A tavalyihoz hasonlóan ott szerepel a felkért személyek között Bogsch Erik vegyészmérnök, Eperjes Károly színművész, Freund Tamás neurobiológus, Hámori József neurobiológus, Sánta Ferenc hegedűművész és Vékás Lajos jogász.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.