Tiborcz üzlettársa a riválisa Gerendainak a Kolosy téri piacért

A képviselő-testület 2018. március 2-án dönt a nyertesről.

MN
2018. 02. 18. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kolosy téri piac helyén kialakítandó új, gasztronómiai profilú létesítmény üzemeltetésére összesen öt pályázatról számolt be az Index kérdésére az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. Korábbi információk szerint a Sziget-alapító Gerendai Károly sörcsarnokos ötlete állt nyerésre, ám riválisa akadt a Tiborcz-István közeli Erdei Bálint cégével.

A Kolosy téri piacot a 90-es évek elején létesítette az óbudai önkormányzat. A későbbi bérlők a beruházásba való beszállásukért cserébe alacsony bérleti díjért kaptak üzlethelyiséget. Az önkormányzati vagyonkezelő üzemeltetőként nem járt sikerrel, az utóbbi években évi több tízmillió forint mínusszal zártak. Az önkormányzat 2016-ban úgy döntött, felülvizsgálja a piac működését, majd úgy határozott, másképp kell hasznosítani.

A Sziget alapítója kézműves sörfőzdékre gondolt. A tender határideje január 22-én lezárult. Az Index összesen öt pályázóról kapott felvilágosítást:

A három legesélyesebb az Optima Klíma, a Redwood Holding és a Gerendai-féle Sörcsarnok lehet. A Redwood Holdingról azt kell tudni, hogy az az Erdei Bálint a tulajdonosa és ügyvezetője, aki Tiborcz István régi üzlettársaként vált ismertté, valamint egy darabig az Eliosban is volt tulajdonrésze. Erdei jelentős vendéglátós-birodalommal rendelkezik, ő üzemelteti többek közt az Instant–Fogasház komplexumot az Akácfa utcában.

A nyertest két hét múlva nevezik meg, az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a felhívásban is szereplő szempontrendszer alapján pontoztak, ahol „külön pontszámot kapott a pályázó által megajánlott bérleti díj, a szakmai koncepció és üzleti terv, a referenciák, valamint az üzemeltetés megkezdésének tervezett dátuma”.

A képviselőtestület 2018. március 2-án dönt.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.