Tiborczhoz kötődő ügyben nyomoz a NAV

Költségvetési csalás gyanújával folytatnak eljárást a szekszárdi közvilágítás megújításával kapcsolatos közbeszerzési eljárás miatt.

MN
2018. 02. 05. 18:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a szekszárdi önkormányzat közbeszerzési tanácsadói szerződése miatt, költségvetési csalás gyanújával – derült ki Polt Péter legfőbb ügyész írásbeli válaszából, amit az LMP társelnökének küldött.

A Hír TV azt írja, 2013-ban a Provital Kft. bonyolította le azt a közbeszerzést, amelynek során a Fidesz-vezetésű város kiválasztotta Tiborcz István cégét, az Eliost a közvilágítás megújítására. A Provital tulajdonosa Antal Kadosa Adorján, akit Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és nagyvállalkozó bizalmasának tartanak.

„A Tiborcz István ügyében lefolytatott közbeszerzési eljárást kétszer fizette ki a város. Tehát ugyanazt a feladatot egyszer kifizette a Provital Zrt.-nek, és utána kifizette valaki másnak. Nem tudjuk, hogy kinek, mert a város titkolja. Nincs kint ez a szerződés. Azonban úgy tűnik, ugyanazért a feladatért kétszer fizettek” – ismertette a részleteket Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.

A Tiborcz István korábbi cége által elnyert, uniós pénzből megvalósult közvilágítási tendereknél az unió csalás elleni hivatala (OLAF) tárt föl szabálytalanságokat, amelyek miatt Magyarországra 12 milliárd forintos büntetést is kiszabhatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.