Több BKK-járat közlekedése változik egy farsangi rendezvény miatt

Vasárnap tűzijáték miatt kell a megszokottól eltérően közlekedni.

MTI
2018. 02. 08. 16:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A V4 Farsang miatt több budapesti busz és villamos menetrendje is módosul szombaton és vasárnap, közúti korlátozásokra is számítani kell – közölte csütörtökön a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel.

A megszokottól eltérően közlekedik majd a 15-ös, a 16-os, a 16A, a 105-ös, a 115-ös autóbusz, valamint a 2-es, a 19-es és a 41-es villamos.

Szombaton és vasárnap a 19-es villamos nem jár majd a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megálló között, a 41-es villamos pedig a Krisztina körút-Széll Kálmán tér-Margit körút útvonalon szállít utasokat. Mivel a rendezvény miatt lezárják a Lánchidat és a Lánchíd utcát, a 105-ös busz, valamint a 916-os és 990-es éjszakai járat is az Erzsébet hídon át közlekedik.

A 16-os busz a szombati üzemkezdettől vasárnap délután 17 óráig csak a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között szállít utasokat.

Vasárnap a tűzijáték miatt a Lánchíd utcán és a Lánchídon kívül délután lezárják az Alagutat, a Clark Ádám teret, a Széchenyi István teret, valamint a pesti és budai rakpart érintett szakaszát. Emiatt a 2-es villamos kora este a Kossuth Lajos tér és a Boráros tér között, a 16-os busz pedig egyáltalán nem közlekedik, a 15-ös és 115-ös buszok pedig vasárnap délután 5 órától a Kiskörútra terelve közlekednek.

A BKK felhívta a figyelmet, hogy a nézőszámtól függően az Erzsébet hídon a tűzijáték idejére a forgalmat korlátozhatják, vagy le is zárhatják, ebben az esetben az Erzsébet hídon közlekedő autóbuszok a Szabadság híd érintésével közlekednek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.