Török Gábor: Az OLAF-ügy lenne a Fidesz elleni atombomba?

Tiborcz korrupciós botránya bármikor nyomozati szakaszba is léphet, ami a témát új szintre emelheti.

MN
2018. 02. 10. 13:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz a választóinak egy részét óvóhelyre menekítette a saját médiájában, szarkofágot épített köréjük, de a Tiborcz Istvánt érintő OLAF-botránynak kénytelen valamilyen teret engedni, ellentámadást indítani – mondta Török Gábor az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A politológus szerint nem véletlen, hogy az ügyről egyre több részletet szivárogtatnak ki. Ez talán azt jelzi, hogy lesz még erősebb fordulat is ezen a területen. Főleg hogy bármikor nyomozati szakaszba is léphet az ügy, ami a témát új szintre emelheti. Emiatt állhat érdekében a kormánymédiának az, hogy foglalkozzon az üggyel, saját szájíze szerint értelmezze.

Török Gábor úgy látja, elképzelhető, hogy Tiborcz OLAF-botrányával olyan atombombát dobtak le, amely még nem robbant, és nem tudni azt sem, hogy működhet-e akként. Szerinte ezért próbálhatja a kormánymédia a céget és az ügyet lapunk tulajdonosához, Simicska Lajoshoz kötni, mintha legalábbis nem a miniszterelnök veje lenne benne a gyanús közbeszerzési pályázatokban. Az elhárítás azért lehet fontos, mert ugyan a választók egy rétege a híreket csak a bulvármédia szintjén követi, a választásig még van idő arra, hogy szélesebb rétegekhez is eljusson az az információ, hogy valami gond van a miniszterelnök közvetlen családjában – fejtette ki. Azt például már a Der Standard című osztrák lap is kiemelte, hogy Orbán kétharmada múlhat a veje ügyén.

A politológus a műsorban kiemelte azt is, hogy a korrupciót még a Fidesz-szavazók is érzik, de valamiért nem tartják olyan súlyosnak, mint az elősző kormányok idején. Pedig ez esetben nemcsak vádakról van szó, hanem a Csalás Elleni Európai Hivatal egy olyan vizsgálatáról, amely nevén nevezi Tiborcz Istvánt.

Az elemző úgy véli, ez az ügy, illetve Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár 1300 menekült befogadását megemlítő nyilatkozata olyan erős információk, amelyektől a választás előtt két hónappal joggal fél a kabinet. Utóbbi azért kínos, mert utólag hitelteleníti az elmúlt évek kormányzati kommunikációjának több elemét is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.