Törvénymódosítással harcolnák ki a miniszterelnöki tévévitákat

Megváltoztatná a választási jogszabályt Tóth Bertalan és Szabó Tímea.

MN
2018. 02. 13. 10:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törvénymódosítást nyújtott be a miniszterelnöki tévéviták kötelezővé tételéről Tóth Bertalan, a szocialisták frakcióvezetője és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke – szúrta ki a Hvg.hu.

A választási jogszabályt úgy változtatnák meg, hogy a voksolás előtt két összecsapás is legyen minimum 90 perc terjedelemben. Az első vitán minden országos listát állító szervezet listavezetője venne részt, a másodikon pedig csak a két legnagyobb népszerűségű listavezető.

A módosítás egy személynek, a miniszterelnöknek tenné kötelezővé a részvételt (kivéve azt az esetet, ha nem indul jelöltként az adott választáson). A másodikról akkor hiányozhatna, ha pártja nincs a két legesélyesebb között.

A vita részletszabályairól a vitán részt vevők lennének kötelesek megállapodni. A törvényjavaslat szerint a médiaszolgáltatónak kellene biztosítania, hogy a jelöltek nyugodt körülmények között, alaposan kifejthessék és megvitathassák egymással álláspontjaikat Magyarország legfontosabb problémáiról és azok megoldásáról.

 

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.