Tovább terjed az influenza, nőtt a betegek száma

Február 5 és 11. között majdnem hetvenezren fordultak orvoshoz.

MN
2018. 02. 14. 14:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 6. héten tovább terjedt az influenza az országban, azonban a megbetegedések számának emelkedése mérsékeltebb volt, mint az előző héten – derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb, szerdán közzétett jelentéséből.

Az MTI azt írja, hogy a közlés szerint február 5. és 11. között 27,5 százalékkal többen, majdnem hetvenezren fordultak orvoshoz, mint az azt megelőző héten.

Az adatokból kitűnik, hogy a 6. héten 17 megyében emelkedett, két területen (főváros és Zala megye) nem változott, egy megyében (Somogy) pedig csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma, és a legtöbb beteg továbbra is a gyermekek és a fiatal felnőttek közül kerül ki.

A kórházi jelentőszolgálat adatai alapján – az előző héthez viszonyítva – 276 embert kezeltek kórházban influenza miatt, ez 40,8 százalékos emelkedés az előző heti adatokhoz képest.

Az Országos Közegészségügyi Intézetben elvégzett virológiai vizsgálatok összesen 71 esetben azonosítottak influenzavírust, amelyből 61 influenza B- és 10 influenza A-vírus volt.

Az influenzajárvány miatt országszerte számos egészségügyi intézményben rendeltek már el részleges vagy teljes látogatási tilalmat. Szerdán pedig a Bajai Szent Rókus Kórház közölte, hogy az intézményben csütörtökön lép életbe a tiltás. Mátrai Tibor orvos-igazgató tájékoztatása szerint a kórház vezetése a térségben tapasztalható influenzás megbetegedések egyre növekvő száma miatt rendeli el az intézmény teljes területére vonatkozó korlátozást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.