Továbbra is várja vitára Orbán Viktort a Független Diákparlament

A diákok személyesen a miniszterelnöktől várják a választ.

MN
2018. 02. 03. 18:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is várja a Független Diákparlament, hogy nyilvánosan vitázzon velük a miniszterelnök az oktatási rendszer problémáiról – számol be a Hír TV. A szervezet szóvivője úgy látja, Orbán Viktornak személyesen kellene kiállnia a nyilvánosság elé, hogy vállalja-e a vitát vagy sem, nem pedig Lázár Jánoson keresztül üzengetni. A kancelláriaminiszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a diáktüntetés időzítése egyértelművé teszi, hogy a háttérből irányítva kampánycélokra használják a fiatalokat.

„Ez egy alulról jövő kezdeményezés volt, amit a Független Diákparlament felkarolt. Hiszen úgy gondoljuk, hogy kötelességünk minden, a diákoktól származó kezdeményezést támogatni. Éppen ezért felháborítónak tartjuk, hogy a miniszterelnök úr, illetve az egész kormány ahelyett, hogy a Független Diákparlamenttel vitába szállna, vagy éppen tárgyalásokat kezdeményezne, nem mer kiállni velünk; ahogy Balog Zoltán miniszter úr sem mert kiállni. Helyette inkább megpróbálnak megbélyegezni minket, és mindenféle háttérhatalmakat sejtetni mögöttünk” – közölte Kormos Krisztián, a Független Diákparlament szóvivője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.