Újabb tüntetést tartanak február végén a diákok

A döntéshozókénál magasabb szint képviselőihez, a magyar néphez fordulnak – közölték a szervezők.

MN
2018. 02. 07. 18:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb diáktüntetés lesz február 23-án 17 óra 30 perctől. A résztvevők a Deák Ferenc térről indulva közösen a Parlament elé vonulunk majd – jelentették be a január 19-i diáktüntetés szervezői. Közölték, hogy a korszerű, minőségi magyar oktatás kialakításának fontosságára való tekintettel az egész országot várják maguk mellé.

Közleményükben felidézték: január 19-én több ezer diák állt ki egy korszerű, diákközpontú, igazságos oktatási rendszerért. „A diákok 12+1 pontban fogalmazták meg azonnali követeléseiket, amelyek teljesülésére írásos garanciát vártak január 31-ig az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Mivel a minisztérium részéről nem érkezett érdemi válasz a követelésekre, ezért a diákok Magyarország miniszterelnökéhez fordultak, hogy vállaljon nyilvános vitát az oktatási rendszer problémáiról. Orbán Viktor ezt a meghívást a február 7-i határidőig nem fogadta el, Lázár János pedig a múlt heti kormányinfón minden konkrétumot nélkülözve azt mondta, hogy a pontok között komolyan veendő dolgok és zagyvaságok is szerepelnek” – fogalmaztak.

Úgy vélik, ezzel kiderült, hogy „Orbán Viktor fél a fiatal demokratáktól, megtagadta fiatalkori önmagát és nem mer kiállni nyilvános vitára az oktatási rendszer problémáit saját bőrükön tapasztaló diákokkal, így nem kaptunk választ még arra a kérdésre sem, hogy a kormány pontosan mely pontokat tartja zagyvaságnak”.

„Sajnáljuk, hogy a kormány teljes mértékben hátat fordított a diákság és a minőségi oktatás ügyének. Véleményünk szerint az oktatás az egyik legfontosabb nemzeti ügy, amely évtizedekre előre alapozza meg Magyarország jövőjét” – szögezték le. A közlemény szerint épp ezért úgy határoztak, most a döntéshozókénál magasabb szint képviselőihez, a magyar néphez fordulnak.

„Találkozunk február 23-án! Ez az utolsó reményünk arra, hogy korszerű oktatásban tanulhassunk, hogy normális körülmények között dolgozhassunk itthon, és ne kényszerüljünk külföldre egy élhetőbb jövőkép reményében!” – közölték.

Az esemény Facebook-oldalán cikkünk megjelenéséig több mint 1300-an jelezték, hogy részt vesznek a tüntetésen, több mint 7 ezren pedig bejelölték, hogy érdekli őket a demonstráció.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.