Újraosztották a lapokat Gyöngyösön: megvan Hiesz György utódja

Jelenleg Orosz Bálint a szocialisták jelöltje.

MN
2018. 02. 09. 12:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orosz Bálint, az MSZP gyöngyösi elnöke indul a korábban visszalépett Hiesz György helyett Gyöngyösön – erősítette meg a Hír TV Peron című műsorában Szanyi Tibor, a párt európai parlamenti képviselője.

A gyöngyösi körzetben Hiesz György polgármester volt a szocialista jelölt a választásra, mivel az MSZP és a DK korábban megállapodott arról, hogy a gyöngyösi körzetben a szocialisták támogatottja indul. Három nappal ezelőtt a városvezető a könnyeivel küszködve jelentette be visszalépését, és közölte azt is, hogy is elhagyja pártják. Azt nem árulta el, miért.

Felmerült Fodor Gábor neve is, ez azonban a helyi szervezeteket igen érzékenyen érintette, a vidéki szocialisták eleve nem rajongtak az ötletért, hogy Fodor Gábor pártjával együttműködjenek. A Liberálisok elnökét szerda délután leszavazta Gyöngyösön a helyi MSZP, a helyszínen Mesterházy Attilát is felkérték, de nem vállalta a jelöltséget.

A jelenlegi szocialista jelöltnek Vona Gáborral és a fideszes Horváth Lászlóval kell majd megmérkőznie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.