Vágó István: Nem érzek közösséget a vallásos zsidókkal

A politikus állítása szerint nehezen viseli a „kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát”.

Lakner Dávid
2018. 02. 08. 17:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Facebook-oldalán zsidózott Vágó István, feltehetőleg Köves Slomó a Hollik Istvánt méltató szövegével haragította magára annyira, hogy ismét a vallás képviselői elleni kirohanást intézzen. A Demokratikus Koalíció politikusa azt írta, semmilyen közösséget nem tud érezni a zsidókkal. Ugyan mostani Facebook-posztja szerint a kaftános zsidókról még tavaly decemberben írt, az ATV-nek tovább magyarázta szavait.

„Ateistaként nem érdekel a zsidók és az I.ten (kiírva vagy kipontozva, nagy- vagy kisbetűvel, nekem édesmindegy) viszonya, nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatnak meg szertartásaik, és semmi közösséget nem érzek velük. És nem is akarok” – fogalmazott a Legyen ön is milliomos egykori műsorvezetője.

Az Atv.hu megkeresésére a politikus megerősítette: valóban ő írta a kommentet, és fenntartja a benne írottakat. Állítása szerint ateistaként nem híve a „túlhajtott vallásosságnak”, a kaftános-pajeszos zsidók pedig szerinte Istennel való szövetségüket demonstrálják a megjelenésükkel. Közölte, aki „ennyire látványosan hisz Istenben”, azzal neki nincs sok dolga.

A politikus mindenesetre hozzátette, szerinte nincs antiszemita felhangja a hozzászólásának. Az ATV kérdésére, miszerint ez vonatkozik-e a burkára és a rózsafüzérre is, azt válaszolta: azok is beletartoznak, ahogy minden, ami a „demonstratív vallásosság” része.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.