VIP-parkolás: Bácskai feljelentést tett, de többet nem mond

A polgármester leszögezte: elkötelezett az igazság kiderítésében.

MN
2018. 02. 16. 7:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belső vizsgálat után feljelentést tett a rendőrségen a ferencvárosi VIP-parkolás ügyében Bácskai János (Fidesz–KDNP) polgármester. Ám a nyomozás lezárásáig nem árulja el, valóban elbocsátották-e a kerület vagyonkezelőjének egyik munkatársát – írja a Hír TV.

„Büntetőfeljelentést tettem az ügyben, ez is bizonyítja, hogy elkötelezett vagyok az igazság kiderítésében” – jelentette ki a polgármester.

Korábban a 444.hu számolt be arról, hogy a IX. kerületi önkormányzat vagyonkezelő cége titkos listát vezet azokról az autókról, amelyek ingyen parkolhatnak a kerületben. A portál szerint közöttük volt a polgármester egyik vitorlázó csapattársa, Rudits Tibor is.

Az Együtt múlt héten közleményben tudatta: Baranyi Krisztina, a párt ferencvárosi országgyűlésiképviselő-jelöltje hűtlen kezelés, csalás gyanújával, ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a kerületben tapasztalt fideszes parkolási káosz miatt. A jelölt arra szólította föl a polgármestert, haladéktalanul indítson vizsgálatot az ügyben, aminek lebonyolításával a kerülettől és annak cégeitől független szakértőket bízzon meg. Úgy véli, a vizsgálatnak ki kell terjednie arra is, nincsenek-e más szabálytalanságok a parkolás működtetésében, például a pótdíjak behajtásával, követeléskezeléssel kapcsolatban. Baranyi Krisztina arra is felszólította Bácskai Jánost, hozza nyilvánosságra a titkos parkolási VIP-listát, az azon szereplő, jogosulatlan előnyt szerző személyek nevét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.