Vona Gábor: A Jobbik nem fog lemenni az Orbán-kormány szintjére

Hangsúlyozta: semmiképpen sem hajlandóak paktumra lépni a kormánnyal.

Tresó T. Tibor
2018. 02. 02. 21:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy érdeklődés közepette tartotta meg Vona Gábor pénteken lakossági fórumát szülővárosában, Gyöngyösön. A több száz főnyi közönség összetétele nagyon vegyes volt, a kiábrándult fideszes nyugdíjastól a középkorúakon át a legfiatalabbak is képviseltették magukat. Vona Gábor a lakossági fórumon elmondta, bármennyire övön alul támadja is az Orbán-kormány, nem fogja ugyanezeket az eszközöket használni a választási siker érdekében.

Kitért arra is, miért ő és pártja van a kormánymédia támadásainak célkeresztjében. Szerinte amíg a baloldalt sikeresen vásárolta meg az Orbán-kormány, ezt a Jobbikkal nem tudja megtenni. A Jobbik és ő nem lépett paktumra Orbán Viktorral. Elmondta a jelenlévők előtt: bármikor felhívhatná a miniszterelnököt, hogy megegyezzenek egy százalékos leosztási arányban, azért cserébe, hogy a Jobbik hagyja nyerni a Fideszt a választásokon, de ő erre nem hajlandó.

Vona Gábor kitért arra is, hogy vitára hívta ki a Heves megyei választókerület fideszes jelöltjét, Horváth Lászlót. Egyelőre még vár a válaszra. De emlékeztetett rá, hogy ahogy 2014-ben sem állt ki Orbán Viktor vele miniszterelnök-jelöltként, úgy a választókerületi vitára sem volt vele hajlandó a Fidesz.

Mindenképpen kormányváltásra készül a Jobbik, így is indultak neki a választásnak. Hiába tette ki a Fidesz plakátokon, hogy Vona Gáborék Soros Györggyel vállvetve bontanák le a kerítést – mondta.

Beszélt a migrációról is. Mint mondta, nagyon szomorú, kilátástalan a helyzet, mivel a vidéki városokból külföldre mennek a fiatalok. Megemlítette, mennyire kétarcú politikát folytat a Fidesz: fű alatt fogadták be a migránsokat, és letelepedési kötvényirodát nyitottak Rogán Antalék.

Az is elhangzott, hogy a környéken nem szeretik Mészáros Lőrincet, mert a fideszes oligarcha felvásárolta a Mátrai Erőművet, rátéve kezét a kultikus épületre.

A választási kedvről annyit mondtak a helyiek, hogy jellemző az apátia, ám a Jobbik szeretné rávenni az embereket, hogy minél többen menjenek szavazni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.