Vona Gábor: Bebizonyítjuk, hogy mi vagyunk a jobbik

Egy hangszóróból müezzin imára szólításával próbálták megzavarni a Jobbik elnökének beszédét.

Katona Mariann
2018. 02. 20. 14:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem hetvenoldalas, a Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel címet viselő választási programmal állt elő kedden a Jobbik. Vona Gábor, a párt elnöke ennek bemutatóján arról beszélt, hogy elképzeléseik, megoldási javaslataik a jelenlegi állapotot tükrözik, de miután folyamatosan új kihívások érkeznek, a program még módosulhat, alakulhat.

A Vona Gábor által külön is kiemelt pontok:

A Jobbik vezetője szerint az elszámoltatást egy korrupcióellenes ügyészség fölállításával tervezik – hasonlóan a román mintához –, de a Fidesz-kormány által elutasított európai ügyészséghez is csatlakoznának. Elismerte, hogy a jelenlegi, Polt Péter által vezetett hatósággal nem fog működni az elszámoltatás. – El tudok képzelni olyan helyzetet, amikor Polt Péter maga látja be, talán jobb, ha átadja a Legfőbb Ügyészség vezetését másnak – közölte Vona Gábor, de erről konkrétabbat nem mondott.

Nyugodtan ki lehet jelenteni a pártelnök szerint, hogy a választások végkimenetele szempontjából az ellenzéki oldalon a helyzet leegyszerűsödött, „a Jobbik képes a kormányt leváltani, elszámoltatni, és az országot egy boldogabb jövő felé vezetni.” A baloldalnak szerinte sem szakmai, sem morális alapja nincs választásokat nyerni; még Botka Lászlót, az MSZP volt miniszterelnök-jelöltjét is idézte, aki néhány hónapja arról beszélt, vannak olyan politikusok, akik minden bizonnyal a Fidesz fizetési listáján szerepelnek.

A Jobbik viszont – mint mondta – pozitív kampánnyal készül. – Nem azt akarjuk bebizonyítani, hogy a másik mennyire rossz, azt akarjuk bebizonyítani, hogy mi vagyunk a jobbik – fogalmazott.

A programbemutatót kisebb közjáték zavarta meg, amikor Vona Gábor beszéde alatt a széksorok közül megszólalt egy müezzin imára szólító éneke. Mint kiderült, kis hangszórót rakott valaki az egyik szék alá, egy fiatalt, a belvárosi Fidelitas tagját – aki ezt tehette – meg is kértek, hogy inkább menjen ki. A pártelnök ironikusan jó viccnek nevezte a történteket, majd amikor munkatársai kivitték a hangszórót, folytatta programjuk ismertetését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.