Vona Gábor nyílt levelet írt a francia elnöknek: lesz konzultáció

A pártelnök szerint az április 8-a után felálló új, a Jobbik által vezetett kormányra bizton számíthat a francia elnök.

MN
2018. 02. 27. 9:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Facebook-oldalán közölte az Emmanuel Macronnak szóló levelét, amely az általa kezdeményezett európai konzultációról szól. A francia elnök tavasszal indítja el Franciaországban azt az akciót, amelynek során minden uniós polgár elmondhatja véleményét az EU-ról. A kezdeményezéshez minden ország csatlakozott – csak az egyébként a nemzeti konzultációkban élen járó jelenlegi magyar kormány nem

„ helyre kell igazítanom a sajtótájékoztatóján elmondottakat: Elnök úr állításával ellentétben Magyarország csatlakozni fog és részt fog venni a konzultációban” – írta közösségi oldalán a legerősebb ellenzéki párt elnöke.

Vona Gábor emlékeztet: április 8-án parlamenti választások lesznek, „melynek során a magyar polgárok a nemzeti ügyeinket elszabotáló és nemzetközi megítélésünket tönkretevő Fidesz-kormányról fogják elmondani véleményüket”. A pártelnök szerint Macron az április 8-a után felálló új, a Jobbik által vezetett kormányra pedig bizton számíthat abban, „hogy közös európai ügyeinket megvitassuk, és az Európai Uniót egy valóban a polgárai érdekeit szolgáló szervezetté tegyük.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.