Zsolnay-per: fizet a dolgozók helyett az új tulajdonos

„Nem hagyjuk, hogy munkavállalóink és családjaik anyagilag ellehetetlenedjenek” – közölték.

MN
2018. 02. 14. 19:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ledina Kerámia új tulajdonosa kifizeti a dolgozóira kirótt, a Zsolnaynak fizetendő büntetést – tudta meg a Szabad Pécs Zentai István ügyvezetőtől. Az angliai székhelyű China Rose cégcsoport a portálhoz eljuttatott közleményében azt írta, ugyan írásban még nem látták a jogerős ítéletet, dolgozóikat nem hagyják cserben, és a rájuk jogerősen kiszabott kártérítésért helytállnak. „Nem hagyjuk, hogy munkavállalóink és családjaik anyagilag ellehetetlenedjenek” – közölték.

Korábban a Szabad Pécs adta hírül, hogy összesen több mint 23 millió forintot kell hogy fizessen a Zsolnay-gyárnak az a 115 volt dolgozó, akik 2016. nyár elején az akkor még pécsi önkormányzati cégnek számító Ledina Kerámiához igazoltak. A Zalaegerszegi Törvényszék keddi, jogerős, végrehajtható ítélete szerint a felmondás jogellenesen történt, mert a tömeges, rendkívüli és azonnali felmondásban megjelölt indok nem volt valós, vagy a volt Zsolnay-dolgozók nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani annak valóságtartalmát. 

A fenti közlemény, illetve a China Rose által átvállalt összeg természetesen a cégcsoport jelenlegi munkavállalóira és a rájuk eső összegre vonatkozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.