A Fidesz vagyonnyilatkozati eljárással támad Hadházy Ákosra

A kormánypárt hétfőn kezdeményezte az LMP-s politikussal szemben az eljárást – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója.

MTI
2018. 03. 19. 14:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz hétfőn vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Hadházy Ákossal, az LMP társelnökével szemben – nyilatkozta a közmédiának Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A kormánypárti politikus az eljárás kezdeményezését azzal indokolta: az LMP társelnöke a napokban beismerte, hogy 20 millió forintos nagyságrendben költött „luxushobbijára”, a magánrepülőgép-vezetésre, azonban az interneten elérhető vagyonnyilatkozata alapján nem látni a forrását. Szerinte Hadházy Ákosnak lehetősége lett volna tisztázni az ügyet, azonban ehelyett újabb és újabb hazugságokba és egymásnak ellentmondó állításokba bonyolódott.

Hadházy Ákos azonban már reagált a vádakra és elmondta: „Természetesen szeretek repülni, mint minden pilóta. De éppen azért, mert korábbi (fideszes – a szerk.) párttársaimmal szemben nem loptam, az állatorvosi jövedelmem egy részéből 12 év alatt apránként éppen csak meg tudtam repülni azt a minimális óraszámot, és le tudtam tenni azokat a vizsgákat, amelyek egy kereskedelmi pilótának szükségesek lehetnek az elhelyezkedéshez. Andyék vagy Orbánék a hajózónaplómat ellopták, ami lehetetlenné teszi, hogy bárhová felvételizni menjek, s ez fáj” – jegyzi meg az LMP-s vezető, aki azt is tagadja, hogy a hobbija rengetegbe kerülne – a Bors cikkében közölt, félrevezető becslések miatt pedig perelni fog.

A Fidesz számára azért is kellemetlen Hadházy Ákos, mert korrupcióinfó néven indított tájékoztatóin sorra hozza nyilvánosságra a kormánypárt kínos ügyeit. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.