A főutak többnyire járhatók, de délen hóesés akadályozhatja a közlekedést

AZ OMSZ ónos esőre figyelmeztet, legyenek óvatosak!

MN
2018. 03. 02. 7:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Útinform fél kilenckor kiadott jelentése szerint a 44-es főúton, Békésszentandrás közelében, a 71. kilométernél három személygépkocsi ütközött össze. Félpályás lezárás mellett helyszínelnek.

A 441-es főúton, Kecskemét-Katonatelep közelében, a 25. kilométernél egy gépkocsi árokba hajtott. Félpályás lezárás lassítja a forgalmat.

Az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál a határátkelő ki- és a belépőoldalán zavartalan a forgalom. Zsámbék és Tatabánya között a külső sávban kialakult burkolathibák miatt mindkét irányban több szakaszon is 80 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben.

Forgalomkorlátozásra kell számítani az M6-os autópálya 74. kilométerszelvényében, Dunaújváros térségében, a Pécs felé vezető oldalon egy tíz óra körüli baleset miatt. A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt az útszakaszon forgalomkorlátozásra és lassabb haladásra kell számítani.

Egész Vas megyében ködszitálás és ónos eső miatt csúszhatnak az utak. Havazás nehezíti a közlekedést Zala megyében. A csúszós út, a hóval fedett úttest, a jeges aszfalt és az alacsony hőmérséklet próbára teheti a gépjárművet és vezetőjét is – hívja fel a figyelmet a Police.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat havazásra figyelmeztet pénteken. Borult égre kell számítanunk. Estefelé pedig délen fagyott eső, ónos eső is lehet. A keleti, északkeleti szelet olykor élénk lökések kísérik. Kissé már mérséklődik a nagy hideg.

Az ország nagy részén változó halmazállapotú csapadék esik. A középső és a déli országrészben, valamint az Alföld jelentős részén havazik, szállingózik a hó. Mosonmagyaróvár környékén hódara hull. Nagyatád térségéből és Baranya megyéből ónos esőt jeleztek.

A gyorsforgalmi utak többnyire sónedvesek, a keleti országrészben szárazak. Az M7-es autópálya déli szakaszán, Nagykanizsa térségében latyakos a burkolat, az M43-as útnak a teljes felülete hókásás. A főutak és a mellékutak burkolata a havazással, illetve a csapadékkal érintett területeken hókásás, letaposott havas vagy havas. A látási viszonyok jók. Gyenge a légmozgás, vagy szélcsend van. A hőmérséklet –7 és –4 fok között van – írja az Útinform.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.