A Jobbik győzheti le a fideszes jelöltet Dunaújvárosban

Pintér Tamás kapná a legtöbb szavazatot, ha egymaga indulna a Fidesszel szemben.

MN
2018. 03. 09. 7:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dunaújvárosban a Jobbik jelöltje kapná a legtöbb szavazatot, ha egymaga indulna a Fidesszel szemben – írja a Hír TV.

A Közös Ország Mozgalom felméréséből kiderült, hogy Pintér Tamásnak van a legnagyobb esélye legyőzni a fideszes Galambos Dénest a Fejér megyei 4-es választókerületben. Pintér ugyanis egymaga 44 százalékot szerezne a kormánypárti jelölt ellenében, a DK-s Mezei Zsolt 33 százaléknyi voksot kapna, Rákosi Judit az LMP-ből 20 százalékot érne el, az Együtt jelöltje, Mihalik Zoltán 15, a momentumos Kaszó Róbert pedig 10 százaléknyi szavazatot gyűjtene be.

Ha minden marad a jelenlegi állapotban, és senki nem lépne vissza, akkor Galambos 44 százalékkal húzná be a dunaújvárosi körzetet. Mögötte Pintér Tamás végezne 31 százalékkal, harmadik helyen a DK-s jelölt áll, akire 17 százalék adná a voksát. Rákosi Judit 5 százalékot kapna, Mihalik Zoltán jelenleg 2, Kaszó Róbert pedig egy százalékon áll.

A terepmunkát a Közös Ország Mozgalom megbízásából a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet végezte, a részletes elemzést itt találja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.