A Jobbik közzétette országos listáját, az olimpiai bajnok a 4. helyre került

A párt honlapján megjelent lista 110 nevet tartalmaz, Vona Gábor pártelnök vezeti.

MN
2018. 03. 01. 7:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Gábor pártigazgató az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti, hogy a párt országos választmánya szerdai ülésén nagy többséggel támogatta az elnökség által beterjesztett országos lista tervezetét, és a következő napokban adják le a Nemzeti Választási Irodának.

A párt honlapján megjelent lista 110 nevet tartalmaz, Vona Gábor pártelnök vezeti, őt Volner János alelnök és frakcióvezető, illetve Dúró Dóra országgyűlési képviselő követi. A lista negyedik helyén szerepel Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó. A párt egyik szóvivője, Mirkóczki Ádám a nyolcadik a listán, a másik szóvivő, Jakab Péter pedig a tizenötödik. A Jobbik hírportáljának, az Alfahírnek a főszerkesztője, Magvasi Adrián a 28. helyet kapta.

Az első tíz között van öt alelnök. Voner Jánost Z. Kárpát Dániel a hatodik helyen követi, Sneider Tamás a hetedik, Fülöp Erik a kilencedik, Janiczak Dávid a tizedik helyen szerepel. A párt hatodik alelnöke, Toroczkai László a hatvannegyedik a listán.

Az országos listán legfeljebb háromszor annyi jelölt állítható, mint a megszerezhető mandátumok száma, azaz legfeljebb 279.

A teljes listát ide kattintva olvashatja.

A Fidesz listájáról az alábbi cikkben írtunk bővebben:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.