A MÚOSZ is fenyegetőnek tartja Orbán március 15-ei beszédét

Amiben a miniszterelnök a Fidesz újabb választási győzelme esetén elégtételt helyezett kilátásba.

MN
2018. 03. 18. 21:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elégtételt vesz ellenfelein a választás után – ez volt Orbán Viktor március 15-ei beszédének legtöbbet idézet gondolata. A miniszterelnök azt is elárulta, hogy pontosan kikre gondolt.

„Ne áltassuk magunkat! Nekünk nem a vérszegény ellenzéki pártocskákkal kell megküzdenünk, hanem egy birodalommá szervezett nemzetközi hálózattal. Külföldi konszernek és belföldi oligarchák által kitartott média, hivatásos béraktivisták, bajkeverő tüntetésszervezők, a nemzetközi spekulánsok által fizetett NGO-k hálózata, amit Soros György neve fog össze és ő testesít meg” – fogalmazott Orbán Viktor ünnepi beszédében.

A miniszterelnök szavait a kormány által sokat támadott jogvédő szervezet, az Amnesty International is fenyegetésnek vette – olvasható a Hír TV honlapján.

„Mi azt kérdezzük, hogy ha az elmúlt 8 év kormányzása nem volt elégtétel a társadalom különböző csoportjain, akkor nem tudjuk, micsoda. A miniszterelnök az egyik legfontosabb nemzeti ünnepünket arra használta fel, hogy üzenjen mindenkinek, aki nem ért egyet a politikájával, hogy bejelentse azt, hogy komoly retorziókra számíthatunk akár mi, civil szervezetek is a választások után, ami nem meglepő, hiszen folyamatban van egy törvényjavaslat, amit úgy hívnak, hogy Stop, Soros!” – mondta Demeter Áron, a szervezet munkatársa.

Az újságíró-szövetség szerint Magyarországon a sajtó már most is rossz helyzetben van, ezért aggódva tekintenek a választás utáni időszakra.

„Látjuk, hogy elég aggasztó tervei vannak a kormánynak a választások utáni időszakra, szóba került már ennek a kényszer kamarának, a sajtókamarának az ötlete, ami meghatározná, hogy ki lehet újságíró, meg kit hívnak meg például, ki juthat be kormányzati sajtótájékoztatókra, látjuk, hogy ez nemcsak ötlet, mert már most sem hívják meg a nem kormánylapoknál dolgozó újságírókat, csak ennek most még nincsen törvényi, jogszabályi alapja” – nyilatkozta Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke.

Majtényi László, egykori ombudsman szerint Orbán Viktor nincs tisztában a szavak jelentésével, és a teljes államigazgatást kész bevetni politikai riválisai ellen.

Továbbiak itt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.