Az ész megáll: fideszes képviselőt kaptak ajándékba a gyerekek

Simonka György saját oldalát reklámozó pólót küldött óvodásoknak és iskolásoknak.

Fokasz Oresztész
2018. 03. 02. 19:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mindennapi bejegyzés fogadta azt, aki csütörtökön a Magdu Lucian Román Iskola és Óvoda Facebook-oldalára látogatott. Abból ugyanis az derült ki, hogy Simonka György fideszes dél-békési országgyűlési képviselő öt óvodásnak és tizenhat iskolásnak saját közösségi oldalát népszerűsítő pólókat küldött ajándékba. Ők egy rajzpályázat résztvevői voltak, aminek viszont maga Simonka volt a fővédnöke.

Az iskola oldalára nem kevesebb, mint huszonöt fotót töltöttek fel az ajándékok átadásának ünnepélyes pillanatairól. Ezeken a nebulók – talán kevéssé meglepő módon – némileg értetlenül és meglehetősen kényszeredetten mosolyognak a kamerába.

A kommentelők a tanulóknak gratuláltak, maga az ötlet viszont kapott hideget-meleget. Volt, aki gusztustalannak minősítette a „díjakat”, más szégyent, gyalázatot emlegetett vagy a kisdobosvilág visszatéréséről írt.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy maga Simonka nem osztotta meg sem a bejegyzést, sem a fényképeket saját Facebook-oldalán (legalábbis eddig), vagyis nem jelenthető ki, hogy saját választási kampányához szerette volna felhasználni a gyerekeket, illetve az alkalmat. Pedig csináltak már ilyet fideszes képviselők, erről például itt és itt írtunk, de Simonkától sem áll távol a műfaj. Arról is hírt adtunk, hogy korábban saját aláírásukkal ellátott tejetképmásukkal díszített csokoládét, vagy krumplit, esetleg tojást osztogattak politikusok.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.