Bekamerázták a budapesti buszok és villamosok felét

Kamerarendszerrel és utastájékoztató rendszerrel szerelték fel a budapesti nagykörúti villamosokat.

MTI
2018. 03. 01. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kamerarendszerrel és a Futár nevű tájékoztató rendszerrel is felszerelte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a nagykörúton, illetve hétvégén az 1-es villamos vonalán is közlekedő Siemens Combino villamosokat.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint a villamosok utastájékoztató rendszerrel (Futár) való felszerelése után már a korábban a megállókba kihelyezett kijelzőkön is megjelennek a 4-es és 6-os villamos pontos menetrendi adatai. A nagykörúti villamosok járatinformációi a BKK Futár alkalmazásban, valamint a webes utazástervezőben, a futar.bkk.hu címen is elérhetők.

Ezzel párhuzamosan a BKK térfigyelő kamerákat is telepített a villamosokra, a műszaki eszközök az utasteret, illetve a járművek előtti és mögötti területet figyelik. Bűncselekmény vagy baleset esetén a rögzített kameraképek visszanézhetők, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy biztonságosabbá váljon az utazás az éjjel-nappal nagy forgalmú nagykörúti vonalakon.

A BKK hangsúlyozta: a mostani fejlesztésnek és a közelmúltban zajlott autóbusz-beszerzéseknek köszönhetően a budapesti járműállomány több mint 50 százalékában működik kamerarendszer.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.