Ezer családot várnak idén az Erzsébet-táborokba

Az ingyenes rendezvényekre tíz hétvégén várják a vendégeket, a mostani esemény a március 15-ei nemzeti ünnephez kapcsolódik.

MTI
2018. 03. 10. 10:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz hétvégén összesen ezer család üdülhet a Családi Erzsébet-táborokban a Balatonnál – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a zánkai Erzsébet-táborban szombaton.

Novák Katalin elmondta: a családok évében megszervezett ingyenes táborok két-három napos kikapcsolódási lehetőséget jelentenek hétvégenként a gyermekek, szüleik, nagyszüleik számára a Balatonnál. A családi táborokat az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány szervezi kormányzati támogatással, együttműködve a Nagycsaládosok Országos Egyesületével, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvánnyal, a Katolikus Karitásszal, a Református Szeretetszolgálattal és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal.

A családokat minden hétvégén színes programok várják: mesterségbemutató, gyermekfoglalkoztató, babaszínház, játszóház ugrálóvárral és óriáscsúszdával, kézműves-, illetve sportfoglalkozások, köztük falmászás, íjászat és pingpong, valamint filmvetítés, koncertek és táncház. Kikapcsolódhatnak a résztvevők relaxációs szobában, szerveznek számukra erdei kirándulást, és a táboron belül is rendeznek sétákat – sorolta a programokat az államtitkár.

Novák Katalin elmondása szerint most zajlik a második tábor Zánkán, februárban már rendeztek egy farsangi hétvégét. A mostani, március 15-éhez kapcsolódó táborban a legkisebb gyermek csak néhány hónapos, legidősebb nagyszülő hetvenhat éves, van nyolcgyermekes család is, akik hét gyermekükkel üdülnek Zánkán – közölte. Hozzátette: márciusban lesz még egy tavaszköszöntő tábor, a május elsejei hétvégén pedig családi majálisra várják a gyermekeket és hozzátartozóikat. Nyáron öt hétvégén is lesznek családi nyaralások, a táborok szeptember végén családi szürettel zárulnak.

Az Erzsébet-táborok programjain évente több mint százezren vesznek részt. A zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborok mellett nyaranta országosan több száz helyen szerveznek napközis táborokat.

A Gyógyító Szent Erzsébet-táborokban a speciális igényű gyermekek vehetnek részt, tavasszal és ősszel osztálykirándulásokra is várja a gyermekeket a zánkai és a fonyódligeti tábor, a téli időszakban pedig karácsonyi programsorozatot kínálnak. Ezek a szolgáltatások bővülnek ki idén a Családi Erzsébet-táborokkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.