Fideszesek ajánlották a volt szocialista politikust Zuglóban

Lévai Katalin ajánlóívén többször is szerepel ugyanaz az aláírás, ezért a választási bizottság vizsgálódik.

MN
2018. 03. 07. 12:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vizsgálat indult Lévai Katalin volt MSZP-s politikus és miniszter zuglói ajánlásai miatt – írja az Index. Lévai maga kérte a választási irodán, hogy nézzék át az ajánlásait, mert manipulációra gyanakodott az ívek leadása után.

A portálnak Komlódi Gábor, a helyi választási bizottság MSZP-s delegáltja azt mondta, hogy a leadott több mint 600 ajánlás között a többihez képest magas a duplikációk, a kettős aláírások száma, ráadásul az aláírások sem egyeztek a kettős ajánlásoknál, ezért azt javasolja, hogy a bizottság a szerdai ülésén vizsgálja meg az ügyet. A delegált azt is javasolja, hogy a testület hallgasson meg olyan Lévait ajánló választókat, akiket az adatokból be lehet azonosítani.

Az Index szerint a zuglói önkormányzat több fideszes képviselőjének neve is szerepelt Lévai ívein. Bihary Zoltán fideszes önkormányzati képviselő elismerte, hogy valóban ajánlotta a volt minisztert. Elmondása szerint Lévai kereste meg őt közvetve, így aláírt neki, de csak egyszer. Hozzátette: ha valóban duplikálták az adatait, feljelentést tesz.

A kérdésre, hogy fideszesként miért ajánlotta a volt szocialista politikust, Bihary azt mondta: „nemcsak Lévai Katalinnak, hanem az LMP-s jelöltnek is aláírtam. Sok sikert mindenkinek, virágozzék minden virág!”

A törvény szerint egy választó több jelöltet is ajánlhat, ez nem szabályellenes, de politikailag mindenképp figyelemre méltó, hiszen Lévai mindvégig tagadta, hogy indulása a Fidesz céljait segítené, hiszen ezzel megosztja az ellenzéki tábort.

A körzetben a fideszes Jelen Tamás szocialista kihívója Tóth Csaba, akinek az ellenzékiek közül a legnagyobb esélye van legyőzni Jelent, ám Lévai indulása, aki az általa alapított Lendülettel Magyarországért párttal vág neki a választásnak, mindenképp az MSZP-s Tóth pozícióját gyengítheti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.