Hatalmasat sorosozott Völner Pál

Az igazságügyi államtitkár közös nevezőre hozta az ellenzéket és a civil szervezeteket, hogy aztán a Stop, Soros!-t méltassa.

MN
2018. 03. 05. 6:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Völner Pál szerint hemzsegnek az idegen érdekek kiszolgálói és a zsarolható politikai figurák az ellenzék soraiban. Ha ezek a szereplők kormányra kerülnének, az ország kiszolgáltatottá válna, a határkerítést lebontanák, Soros György pedig dörzsölhetné a tenyerét – mondta a Magyar Időknek az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, szavait a távirati iroda is idézi.

Völner ezután egy logikailag nehezen indokolható manőverrel a civil szervezeteket is képbe hozta. „A választási kampányban megszokott jelenség, hogy az aktuális kormány különböző intézkedéseit kritika, esetleg támadás éri, ám az a legkevésbé sem megszokott, hogy a kritikát, a támadásokat nem az ellenzéki pártok, hanem különféle, civilnek nevezett szervezetek indítják meg. Pedig nálunk most éppen ez történik\" – fogalmazott az államtitkár, aki szerint a folyamatot gondosan megtervezték, az időzítés és a témaválasztás is politikai célokat szolgál.

Ismert, hogy Völner Pál már korábban nyilatkozatháborút indított a civiltörvényt – vagyis a külföldről támogatott szerveztek megbélyegzését – ellenző civil szervezetek ellen, akiket éppúgy idegen érdekek kiszolgálásával vádolt meg, ahogy most a teljes ellenzéket.

Az államtitkár szerint minderre frappáns válasz a „Stop, Soros!” elfogadása – egy törvényé, ami alkotmányellenesen tiltana ki Magyarország területéről magyar állampolgárokat pusztán az alapján, hogy adott esetben menekültek integrálását segítő szervezetnek dolgoztak.

Völner rámutatott: a „Stop, Soros!” megszavazása a mostani, áprilisig tartó parlamenti ciklusban azért nem lehetséges, mert a Fidesz–KDNP-kormánynak jelenleg nincs kétharmados többsége, az ellenzéki pártokra pedig nem lehet számítani Magyarország védelmében.

Mint arról lapunk is írt, a hódmezővásárhelyi bukás után a Fidesz egy pillanatra megingott, és a gyűlöletkeltő kampányok helyett a pozitív hírek, az elért eredmények közvetítésére próbált törekedni, a Soros-kampányt egy időre le is tilthatták. A visszalépést azonban később még hevesebb uszító propaganda követte, amit vélhetően bevált, sőt, új ellenségképpel bővíthető kampányelemnek tartottak. Most ott tartunk, hogy a kormánypárt és médiája – köztük a Magyar Idők és az Origo – Soros-bérencnek, ellenségnek nevezi:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.