Hiteltartozása is lehet Hódmezővásárhelynek

Nem csak a feltárt adósság jelent gondot Márki-Zay Péter szerint. Sorra hagyják ott az új polgármestert a városvezetők.

MN
2018. 03. 06. 19:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Facebook-közleményben jelentette be Márki-Zay Péter, hogy újabb két önkormányzati vezető távozik hódmezővásárhelyi hivatalából: Varga Ibolya aljegyző már nem dolgozik a városházán, Markó Csaba kabinetfőnök pedig még 10 napig látja el feladatait.

Korábban a két fideszes alpolgármester is lemondott, a jelek szerint a régi állomány nem akar együtt dolgozni az új vezetővel; igaz, az egyik alpolgármester helyét máris betöltötték, Kis Andreát egyhangúlag választotta meg a közgyűlés – derül ki Márki-Zay posztjából.

Az új polgármester arra is figyelmeztet, hogy vannak még csontvázak a vásárhelyi vezetés szekrényében.

Szerinte nemcsak a feltárt, mintegy 4 milliárdos adósság terheli a várost, hanem egy – részletesen még nem ismertetett – hiteltartozás is.

 

„Sokáig vettem sorra a hivatalos kimutatásokat, listákat, követeléseket és tartozásokat. Bár hamarosan több mindent kiteszünk a város honlapjára, és meglepő részletekkel is szolgálunk majd,”

„előrebocsátom, hogy a hazugság még nem ért véget, kiderült, hogy még hiteltartozásunk is van (Hegedűs úr a kampányban azt állította, hogy a városnak nincs adóssága, majd miután ezt a város költségvetése látványosan megcáfolta, pontosított, hogy hiteltartozás nincs Nos, az is van.)”

„A részletes átvilágítás még csak most kezdődik, ehhez több ember és több hatósági segítség is kellene, de csontvázak vannak a szekrényekben, függetlenül attól, hogy valamennyi vizsgálandó irat elő fog-e kerülni ” – írja bejegyzésében Márki-Zay Péter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.