Jelzálog van a sugárterápiás gépeken Miskolcon

Karbantartani és javíttatni is csak a bank előzetes írásos engedélyével lehet.

MN
2018. 03. 02. 6:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fölcímkézte a Raiffeisen Bank a miskolci megyei kórházban a daganatos betegek kezeléséhez használt sugárterápiás gépeket: a sárga cédulán arról tájékoztatnak, hogy a gépre zálogjogbejegyzés került – írja a Népszava. A lap szerint karbantartani, javíttatni, megbontani és eladni csak a bank előzetes írásos engedélyével lehet. Egy kórházi vezető a Népszavának azt mondta, hogy a helyzet veszélyezteti a betegbiztonságot.

A napilap korábban azt írta, hogy a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház leváltott főigazgatója szeptember óta nem fizetett a sugárterápiát üzemeltető szolgáltatónak, a Medcenter Kft.-nek. A kórház élére tavaly kinevezett Tiba Sándor egy gazdasági átvilágítás után, szeptemberben – szavai szerint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) illetékeseinek szóbeli jóváhagyásával – leállította a szolgáltató számláinak kifizetést, mivel úgy ítélte meg, hogy a szerződés kedvezőtlen az intézmény számára. Az addig a Medcenter által foglalkoztatott embereket átvette a kórház, azonban a gépek – egy kivételével, amely eleve közös – a Medcenter tulajdonában vannak. Február elején a kórházfenntartó menesztette a főigazgatót, de a lap információi szerint ezzel a Medcenter még nem jutott követeléséhez.

A Népszava úgy tudja, hogy bár a helyzet megoldásáról az ÁEEK és a Medcenter jogászai sokat egyeztettek, a tárgyalások egyelőre eredménytelenek. Ebben a helyzetben lépett, illetve ragasztott sárga jelzálogbejegyzést az eszközökre a vásárlásukat finanszírozó bank. A lapnak az intézményben dolgozók azt mondták, hogy az ellátás még zavartalan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.