Juhász: Nincs megállapodás a belvárosban

Az Együtt elnöke felajánlotta, hogy visszalép, ha van támogatottabb közös jelölt.

MN
2018. 03. 13. 10:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs megállapodás a belvárosban – közölte Juhász Péter a Facebook-oldalán. Az Együtt elnöke azt írta, bár „emberi értelemben” kellemeset beszélgettek, politikailag semmivel nincsenek közelebb a megoldáshoz, mint előtte.

Hozzátette: felajánlotta, hogy visszalép, ha van támogatottabb közös jelölt, „azonban senki nem hajlandó erre az áldozatra rajtam kívül”. A beszélgetésen az MSZP–Párbeszéd-es V. Naszályi Márta, az LMP-s Csárdi Antal és Fekete-Győr András Momentum-elnök vett részt. Losonczy Pál, a Jobbik jelöltje végül azért nem volt ott, mert a párt már korábban jelezte, hogy nem koordinál.

Juhász szerint az, hogy nem tud megállapodni az ellenzék, hogy a Jobbikhoz kötik magukat, „hogy még itt sem hajlandóak semmilyen, a választók felé tett gesztusra az egyes pártok”, sok mindent elmond. Pláne annak tudatában, hogy abban egyetértettek, ha itt történne előrelépés, annak üzenetértéke és érdemi hatása lenne az egész országra – írta Juhász Péter. Kiemelte: mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy legyen megoldás.

Az Együtt elnöke hétfőn a Facebookon közzétett videójában számolt be arról, hogy egyeztetést kezdeményezett az ellenzéki jelöltekkel, és mindenre hajlandó, mert a célja az, hogy kormányváltás legyen. „Ha máshogy nem megy, akkor pénzfeldobással, de döntsük el, hogy ki indul ebben a választókerületben” – jelentette ki.

Ennek előzménye, hogy hétfőn jött ki a Közös Ország Mozgalom felmérése, melyből az derült ki: ellenzéki patthelyzet alakult ki a fővárosi 1-es választókerületben, ugyanis az öt ellenzéki jelöltből négy is hasonló eséllyel győzné le a Fidesz–KDNP színeiben induló Hollik Istvánt. Ha viszont senki nem lép vissza, Hollik nagyon simán húzná be az V. és a VIII. kerületet is magában foglaló körzetet 42 százalékkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.