Juhász Péter: Bárki javára visszalépek

Egyeztetést kezdeményezett az ellenzéki jelöltekkel az ügyben az Együtt elnöke.

MN
2018. 03. 13. 7:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden minden ellenzéki jelölttel, a Jobbikkal is egyeztet Juhász Péter a visszalépésről – mondta el az Együtt elnöke a Hír TV Egyenesen című műsorában.

Arról is beszélt, hogy bárki javára hajlandó visszalépni az V. kerületben, ha azt minden ellenzéki erő támogatja.

„Én bárki javára hajlandó vagyok visszalépni, ha a többiek is támogatják. De mondom még egyszer, ne azt nézzék, hogy ki mennyit hoz, mert az a mögöttük álló pártok támogatottságból jön döntően. Hanem hogy a többi párt szavazói kire hajlandóak átszavazni, a négy jelölt között négyszázaléknyi a különbség, ez a mérési hibahatár” – fogalmazott.

Az Együtt elnöke hétfőn a Facebookon közzétett videójában azt mondta, mindenre hajlandó, mert a célja az, hogy kormányváltás legyen. „Ha máshogy nem megy, akkor pénzfeldobással, de döntsük el, hogy ki indul ebben a választókerületben” – jelentette ki.

Ennek előzménye, hogy hétfőn jött ki a Közös Ország Mozgalom felmérése, melyből az derült ki: ellenzéki patthelyzet alakult ki a fővárosi 1-es választókerületben, ugyanis az öt ellenzéki jelöltből négy is hasonló eséllyel győzné le a Fidesz–KDNP színeiben induló Hollik Istvánt. Ha viszont senki nem lép vissza, Hollik nagyon simán húzná be az V. és a VIII. kerületet is magában foglaló körzetet 42 százalékkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.